logo

Anneleen Ossieur

Anneleen Ossieur

Contact

0475 35 54 77

Consultaties gaan steeds door op maandag tussen 14u00 en 21u00

Werkwijze

U kan met mij contact opnemen via bovenstaand telefoonnummer. In dit eerste telefonische gesprek luister ik naar de zorgvraag en ga ik na of ik kan helpen als psychotherapeut. Hierna wordt een eerste afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Tijdens dat gesprek zal ik dieper ingaan op de zorgvraag en kort schetsen op welke manier ik tewerk zal gaan. Nadien kunnen we besluiten een verdere begeleiding op te starten of door te verwijzen naar andere hulp die beter aansluit bij uw vraag.

Een consultatie duurt normaal gezien 45 min. (bij een intakegesprek kan dat iets langer zijn). Voor een consultatie wordt €55 aangerekend. Afhankelijk van de mutualiteit is er gedeeltelijke terugbetaling mogelijk.

Opleiding

In juni 2004 studeerde ik af binnen de richting pedagogische wetenschappen, optie orthopedagogiek. Vanuit mijn ervaring in het werken met kinderen en jongeren groeide de interesse in een therapeutische opleiding. Zo startte ik in 2008 de permanente vorming Gedragstherapie aan Universiteit Gent. In juni 2011 studeerde ik af als gedragstherapeut.

Sedert januari 2010 ben ik werkzaam als zelfstandig gedragstherapeut binnen de groepspraktijk In-Zicht.

Interessegebieden

Psychotherapie kan soms aangewezen zijn wanneer iemand psychische klachten en/of moeilijkheden ervaart zoals angst, depressie, opvoedingsproblemen, ontwikkelingsproblemen,… Als psychotherapeut/gedragstherapeut help ik de cliënt inzicht te verwerven in datgene wat het dagelijks functioneren bemoeilijkt. Samen zoeken we naar oplossingen, nieuwe vaardigheden, technieken die de cliënt helpen om te gaan met de moeilijkheden die ze ervaren.