Therapie en begeleiding

Tijdens een eerste, verkennend gesprek staan we stil bij de klachten en moeilijkheden die jullie ervaren en welke veranderwens jullie hebben. We kijken of we een afstemming kunnen vinden tussen jullie noden en wat wij als praktijk kunnen bieden.

In de daaropvolgende sessies wordt verder geëxploreerd hoe de klachten worden ervaren en welke betekenis ze krijgen binnen de ruimere leefwereld van het kind/de jongere en diens ouders.

Op basis van deze informatie bekijken we wat nodig is en wordt een behandelplan op maat uitgewerkt. Na de bespreking van dit plan, kan beslist worden om het begeleidingstraject voort te zetten via individuele begeleiding met het kind/de jongere (al dan niet in combinatie met een andere vorm van begeleiding).

NIEUWE AANMELDING

Aanmeldingen voor therapie (niet voor diagnostische vragen) bij de leden van het multidisciplinair team kunnen door een mail te sturen naar inzichtgroepspraktijk@gmail.com. Je vermeldt volgende zaken:

We overlopen de aanmelding op onze intakevergadering (9 september) en bekijken of we aan jouw vraag tegemoet kunnen komen. U wordt nadien telefonisch of per mail gecontacteerd. 

KOSTPRIJS

Toelichting: aangekondigde terugbetaling van psychologen.

Beste patiënt,

De Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen, onze beroepsvereniging, vraagt ons om volgende verduidelijking aan u door te geven.

In de media vernam U recent dat “iedereen binnenkort voor 11 Euro naar de klinisch psycholoog en klinisch orthopedagoog zou kunnen gaan”. Iedereen slaat op het feit dat er geen beperkingen zijn qua hulpvraag of leeftijd. Wel is het zo dat het voorziene budget niet zal toelaten om alle klinisch psychologen en orthopedagogen al meteen te laten starten in dit nieuwe systeem. Het nieuwe systeem zal stapsgewijs uitgerold worden.

Binnen onze praktijk is het dus nog even afwachten hoe dit zal verlopen en wat de gevolgen zullen zijn voor uw eigen begeleiding. Voorlopig verandert er dus niets en wij informeren u van zodra dit wel het geval is. Momenteel kost een uur therapie €60 (terugbetaling afhankelijk van de mutualiteit).

Met dit bericht wensen wij U op een zo correct mogelijke manier te informeren.